Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Система ProZorro заробила для держави 7,5 млрд гривень

Від початку 2018 система ProZorro.Продажі заробила для держави 7,5 млрд гривень. Про це повідомляє УкрІнформ, посилаючись на прес-службу МЕРТ.

"За час своєї роботи система ProZorro.Продажі заробила для держави вже понад 12,2 млрд грн, з них 7,47 млрд грн у 2018 році", - йдеться в повідомленні.

Зі слів в.о. директора ДП “ProZorro.Продажі” Олексія Соболева із загальної суми за 2018 рік активів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб реалізовано на 6,15 млрд грн, майна державних підприємств - на 760 млн грн, об'єктів малої приватизації - на 550 млн грн; оренда майна приносила по 10 млн грн на місяць.

“Попри те, що мала приватизація розпочалася лише 4 місяці тому, за цей час системі ProZorro.Продажі вдалося продемонструвати дуже переконливі показники за цим напрямом. Тому я певен, що і наступного року мала приватизація набиратиме популярності як на місцевому, так і на центральному рівні. Однак варто продовжувати тиск на міністерства та міста - аби від них з’являлося у системі дедалі більше лотів і відтак вони переходили до приватних власників”, - сказав Соболев.

За його словами, серед очікувань на 2019 рік передовсім, новий закон про оренду державного майна, в якому будуть прописані прозорі процедури оренди, адже це дасть можливість запустити напрямок оренди на повну потужність і отримати результати, які можна порівняти з малою приватизацією. Окрім того, очікується підписання нового Кодексу з питань банкрутства, а також затвердження Кабінетом Міністрів правил проведення електронних аукціонів з продажу майна банкрутів.

УкрІнформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ