Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Систему ВЛК реформують через цифровізацію сервісів — віцеспікерка

Міноборони та Мінцифри вдосконалять роботу військово-лікарських комісій завдяки цифровізації.
Фото ілюстративне: ADVOKAT POST

Про це повідомила віцеспікерка Олена Кондратюк.

За її словами, під час поїздок до реабілітаційних центрів і розмов з ветеранами, які проходять відновлення після важких поранень, ті зіштовхуються з величезними труднощами із проходження ВЛК. 

"Ця проблема не те, що актуальна, а вже критична! Отримала запевнення від Міністра оборони Олексія Рєзнікова та Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, що систему військово-лікарських комісій реформують через цифровізацію сервісів", — каже Олена Кондратюк. 

Те саме, за словами віцеспікерки, згодом підтвердив й новопризначений віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Зокрема вже закуплено 1500 ноутбуків для лікарських служб і відбувається тестування відповідного програмного забезпечення.

"Це має знизити корупційну складову, зняти черги й пробити, нарешті, оту бюрократичну стіну ВЛК для наших військових, які заслуговують на абсолютну повагу, гідне ставлення, швидкі та якісні державні послуги", — додала урядовиця.  

Нагадаємо, військово-лікарська комісія ухвалює рішення про придатність до військової служби або рекомендує реабілітацію військовим після поранення. 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ