Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Системи нагрівання тютюну: як вибрати найкращу?

На зміну звичайним сигаретам впевнено приходять системи нагрівання тютюну. Вони є електронними пристроями, що нагрівають тютюн до певної температури.

При цьому він не горить і не випаровує шкідливих продуктів горіння. Для використання системи потрібні спеціальні цигарки – стіки. Вони нагадують звичайні тютюнові вироби. Відмінності полягають у довжині (зазвичай стіки вдвічі коротші за сигарети – та складі. У стіках використовується безпечний для здоров'я тютюн.

На ринку даних пристроїв представлено колосальний вибір моделей. Найбільшою популярністю користується IQOS. Цьому бренду серйозну конкуренцію становить Lil Solid, Glo, PLOOM та інші. Розберемося в їхніх перевагах та недоліках.

IQOS

Девайс американського виробництва. Він продається у 180 країнах світу. Для використання IQOS потрібно купувати стіки HEET. Ці пристрої вважаються найбільш технологічними. Вони довго тримають заряд та стильно виглядають.

Lil Solid

Цю систему нагрівання тютюну випускає той самий виробник, який виготовляє IQOS. Ці два пристрої відносяться до різних цінових категорій, Lil Solid обійдеться дешевше. Вартість стіків також нижча порівняно з HEET. Таким чином, американський виробник зробив ставку на масовість продукту.

Glo

Британська система нагрівання тютюну. Її випускає British American Tobacco Plc. Це найбільший у світі виробник тютюнових виробів. Мабуть, найвідоміша його марка сигарет – Vogue. Але мова не про неї, а про девайс для куріння стіків. Конструктивно Glo не відрізняється від IQOS та Lil Solid. Усі пристрої складаються з блоку з батареєю та зарядкою станції. Відмінність полягає в стіках, ємності батареї та дизайні. Для Glo випускаються спеціальні картриджі KENT. Інші стіки не підходять. Якщо говорити про акумулятори, Glo отримали досить ємні батареї. Крім того, ці аксесуари відрізняються багатим вибором колірних рішень. Ці системи випускаються у металевому корпусі, який витримує навіть падіння з даху багатоповерхової будівлі.

PLOOM

Цю систему випускає Japan Tobacco, який посідає друге місце з виробництва тютюнових виробів у світі. Один із найпопулярніших брендів цієї міжнародної компанії називається Winston. Під цією ж маркою випускаються і стіки.

Яка система краща?

Однозначної відповіді на це питання не існує. Кожен вибирає девайс залежно від своїх особистих уподобань. Найбільш популярні IQOS. Завдяки цьому знайти стіки для них не важко. Їх можна купити у будь-якому тютюновому кіоску. Системи інших брендів не такі популярні. Відповідно, покупка стіків може викликати деякі труднощі.

Інший нюанс – смак та різноманітність ароматів. Користувачі відзначають, що стіки IQOS мають глибокий насичений смак порівняно з Lil Solid. При випуску другої марки американський виробник зробив ставку на класичний та ментоловий аромати. А стіки для IQOS можуть бути фруктовими, наприклад, персиковими. Таким чином, кожен сам вирішує, яку систему вибрати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ