Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Ситуація із вакцинацією освітян у Львові не дуже втішна - Євген Кузик

На розгляд комісії охорони здоров’я та соціального захисту Львівської міськради, на прохання депутата від Європейської Солідарності Євгена Кузика включили питання щодо ситуації з вакцинацією працівників освіти та подальшої роботи навчальних закладів під час імовірного погіршення ситуації з пандемією COVID-19. Зараз у Львові вакцинувалося менше половини освітян. 

За словами депутата Євгена Кузика, зараз в середньому вакциновано 42,2% працівників освіти Львова, в розрізі по районах:

  • Галицький район - 35,2%
  • Залізничний район - 40,3%
  • Личаківський район - 40,0%
  • Сихівський район - 41%
  • Франківський район - 46,4%
  • Шевченківський район - 50,4%. 

Більшість із вакцинованих - вчителі, натомість інші працівники освітніх заклалів (охорона, прибиральники та ін.) вакцинуються менш охоче. 

"На даний момент ситуація з вакцинацією працівників освіти не дуже втішна. Домовились, що спільно з управліннями освіти, охорони здоров’я та соціального захисту ЛМР напрацюємо лекції щодо питань вакцинації та проведемо бесіди з працівниками освіти щодо доцільності та безпечності вакцинації.

Додам також, що відповідно до розпорядження КМУ від 12.04.2021 N340-р: для формування колективного імунітету до COVID-19 маємо охопити вакцинацією більшу частину дорослого населення (70%).

Вакцинація є важлива і необхідна!", - розповів Євген Кузик.

Нагадаємо, нещодавно з’явилась інформація, що МОЗ переглядає норми роботи навчальних закладів та хоче дозволити працювати школам у «жовтій» і «помаранчевій» зонах за умови вакцинації 80% персоналу хоча б першою дозою вакцини від COVID-19. Якщо «червона» зона - 100% двома дозами.

Публікація у рамках Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ