Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Ситуація зі зростанням кількості хворих на коронавірус може погіршитись, – інфекціоніст

В Україні відзначають масову міграцію громадян зокрема з країн Європи, де зафіксовано високі показники коронавірусної інфекції. Тому громадянам варто не нехтувати карантинними вимогами.

Фото: Depositphotos

Про це у коментарі Гал-інфо розповів директор Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко.

Сергій Федоренко зазначив, що карантинні заходи ніхто у повному обсязі не скасовував. У зв’язку із покращенням ситуації в країні було скасовано обов'язкове носіння маски серед населення. Але такі заходи як масковий режим, дотримання заходів особистої гігієни та соціальної дистанції існують, і у випадку погіршення ситуації варто дбати про себе та людей навколо.

Ситуація зі зростанням хворих на коронавірус може погіршитись, каже лікар. Це зумовлено передусім міграцією українців з-за кордону.

“Існує значна міграція наших громадян, зокрема з країн заходу, де вже фіксують збільшення кількості хворих на коронавірусну інфекцію”, – наголошує Сергій Федоренко. 

Є багато звернень від українців, які повертаються з-за кордону, і скаржаться на проблеми з органами дихання. 

“Таких випадків є багато, але не можу на 100% сказати, що це коронавірусна інфекція. Є інші вірусні інфекції або бактеріальні, які супроводжуються порушенням зі сторони органів дихання. У залежності від стану хворого, вони підлягають вакцинації”, – пояснює директор Львівської обласної інфекційної лікарні.

Зазвичай, зі слів переселенців, як каже медик, близько 40% громадян пройшли неповний курс вакцинації (1-2 профілактичних щеплення). Сертифікати у людей  відсутні, тому говорити про правдивий відсотковий показник щеплення неможливо.

За словами лікаря, у випадку загострення ситуації, карантинні заходи будуть актуалізовані й впровадженні у наш соціальний побут. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ