Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Тайвань проведе військові навчання: зосередяться на боротьбі з блокадою острова

Тайвань проведе щорічні військові навчання Han Kuang, які будуть зосереджені на боротьбі з блокадою острова та збереженні боєздатності тайваньських збройних сил, беручи до уваги нещодавні військові навчання Китаю.
Фото - ілюстративне

Про це повідомляє Reuters з посиланням на міністерство оборони Тайваню.

У тайванському оборонному відомстві розповіли, що навчання Han Kuang включатимуть дві частини: з 15 по 19 травня пройдуть штабні тренування, а з 24 по 28 липня буде відпрацьовано мобілізацію сил і їхнє навчання на полігонах із бойовими стрільбами включно.

Увага буде зосереджена на "збереженні" бойових сил і "перехопленні на морі". Це включатиме використання цивільних аеропортів і розосередження повітряних засобів, а також маскування військових на землі, повідомили в міністерстві.

Військово-морський елемент об’єднає морські, повітряні та сухопутні сили для нападу на ворожі сили та десантні кораблі, а також для захисту морських шляхів і протидії зусиллям блокади острова.

Як зазначає Reuters, Пекін ніколи не відмовлявся від застосування сили, щоб взяти острів під свій контроль. Тайвань відкидає претензії Пекіна на суверенітет і пообіцяв захищати свою свободу та демократію. Також Тайвань намагається посилити свій оборонний потенціал, інвестуючи в нове обладнання, таке як ракети великої дальності та безпілотники, а також продовживши обов’язкову військову службу до одного року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ