Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Тайвань розширив експортні обмеження проти росії та Білорусі

Тайвань додав 77 позицій до списку товарів, експорт яких у росію і Білорусь заборонено. Санкції мають набути чинності 8 березня.

Про це заявило Міністерство економіки Тайваню, повідомляє Focus Taiwan.

Метою заборони є недопущення використання російськими військовими високотехнологічних тайванських технологій і продукції у війні проти України.

У 2023 році уряд Тайваню запровадив контроль над експортом ряду високоякісних верстатів до росії та Білорусі, а зараз розширює обмеження, щоб відповідати посиленим експортним санкціям, запровадженим ЄС, США і Японією, повідомив представник Управління міжнародної торгівлі MOEA.

До нового списку експортного контролю, увійшли верстати з ЧПК, обробні центри, токарні верстати, фрезерні та шліфувальні верстати.

За словами чиновника, торік експорт Тайваню із 77 товарів до росії сягнув 45 мільйонів доларів, що становить 1,47% від загального обсягу експорту Тайваню до росії.

Він додав, що у зв’язку зі зростанням глобального усвідомлення ризику розповсюдження зброї, якщо буде виявлено, що верстати з Тайваню експортуються до Росії для виробництва військової зброї, це може вплинути на готовність німецьких і японських виробників ключових компонентів продавати свою продукцію на Тайвань і, таким чином, вплинути на ланцюг постачання у верстатобудівній промисловості.

У Мінекономіки також звернулися до тайванських виробників, які експортують продукцію до таких країн, як Туреччина та ОАЕ, що, як вважається, мають високий ризик перевідвантаження продукції, не переспрямовувати постачання в росію та Білорусь.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ