Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Те, що називають пенсійною реформою, насправді є погіршенням соціальних стандартів – Королевська

Те, що нині називають пенсійною реформою, насправді є погіршенням соціальних стандартів, що за Конституцією, заборонено. ніде в світі ще підвищення пенсійного віку не називали реформами. Про це сьогодні, 25 січня під час брифінгу заявила народний депутат, голова Комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталя Королевська.

«Такі методи неприпустимі, і це не ліквідовує больову точку, якою на сьогодні є дефіцит Пенсійного фонду. І ще потрібно розібратися в причинах дефіциту, чи це неефективне використання коштів, чи недовіра до пенсійної системи, тіньові зарплати і загалом тіньова економіка», – додала вона.

За словами Королевської, половина економіки перебуває в тіні, а її легальна частина не в змозі забезпечити всіх пенсіонерів.

«Тіньова економіка не може існувати без влади. Ніхто з влади не хоче відмовитися від своєї долі, а тому всі реформи зводяться до того, що за невмілу економічну політику та тіньову економіку платитимуть прості люди», – зазначила депутат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ