Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Театр Лесі Українки запрошує на прем’єру вистави-гри «Сто перших слів»

Фото: Театр Лесі
Фото: Театр Лесі
1/2
23 грудня у Львівському Театрі Лесі Українки відбудеться прем’єрний показ імерсивної вистави “Сто перших слів”, у якій глядачі будуть головними персонажами й зможуть пережити унікальний трансформаційний досвід повного занурення у дійство, - інформує ЛМР.

Ця постановка – це мандрівка шляхами нашого дитинства, дорослішання та сьогодення. Мандрівка, що приведе додому, як і кожна щаслива подорож. Вистава про пошуки того, що нас об’єднує і гуртує, дослідження колективної пам'яті, спроби зазирнути у глибини нашої ідентичності та познайомитися з собою наново.

Режисер вистави – Дмитро Захоженко, драматургиня – Ніна Захоженко. Цей творчий тандем вже відзначився плідною співпрацею у творенні прем'єри “Мольєр. Анатомія” у Театрі Леся Курбаса.

Композитором вистави став Григорій Семенчук, український поет, музикант, засновник сольного проєкту BRAT, співзасновник музичного гурту «DRUMТИАТР» разом з Юрком Іздриком, та співзасновник поетичного гурту "Landschaft" разом з німецькою поетесою Ulrike Almut Sandig.

У виставі діють: Назар Бонящук, Василь Колісник/Михайло Понзель, Таїсія Малахова, Ісабель Меркулова, Анастасія Перець, Світлана Федєшова.

“Сто перших слів” – це унікальний театральний продукт. Починаючи з того, що у виставі буде активно залучений глядач та діятиме на сцені під менторством акторів та актрис, закінчуючи тим, що вистава відбуватиметься не тільки на великій сцені, а ще у кількох просторах залаштунків театру.

Вистава-гра “Сто перших слів” – нагода зануритися у свої найпотаємніші спогади, відчути запахи батьківського дому, торкнутися старих іграшок чи свіжоспеченого хліба, почути мамину колискову, або потрапити у чарівну атмосферу вертепу. Ці спогади спрямують на шлях додому, до себе і, можливо, допоможуть зрозуміти тих, хто довкола.

«Ми намагаємося зробити унікальний досвід. Нам хочеться показати глядачам театр з іншого боку, провести їх дивовижною мандрівкою через ностальгію, через згадки, через спільний досвід, через спільний ритуал до того поняття, яким є дім”, – зазначає режисер постановки Дмитро Захоженко.

Відтак усіх поціновувачів театру запрошують стати мандрівниками, довіритися провідникам (акторам та актрисам) і відправитися у подорож вглиб нашої країни: прогулятися Києвом, Харковом, Луганськом та іншими містами України; сходити один до одного в гості; здійснити знайомі нам усім українські ритуали; трішки повертепувати і поспівати.

Прем’єра вистави відбудеться 23 грудня о 18:00 год. Також два покази заплановані на 4 та 19 січня.

Квитки можна придбати за посиланням тут.

Фінансування постановки здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2023 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ