Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Театр «Воскресіння» заливають сусіди зверху

«Якщо після виконання ремонтних робіт тут залишиться запах сирості, то мені така робота не потрібна. Або робити добре, або нічого не робити. Тому, будь ласка, беріть людей-спеціалістів, лізьте вниз і ліквідуйте цей запах сирості. Театр має пахнути кавою та шоколадом, а не сирістю», – повідомив міський голова Львова Андрій Садовий 10 липня під час огляду стану театру «Воскресіння».
1/2

Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко повідомив, що станом на сьогодні у приміщенні Львівського академічного духовного театру «Воскресіння» проводять внутрішні ремонтні роботи, які планують заверши до кінця серпня цього року. Також до кінця року планується провести капітальний ремонт даху театру, а також реконструювати систему електропостачання.

«Цьогоріч театр «Воскресіння» проводить фестиваль «Золотий лев» на вулиці. Тому є чіткий дедлайн – 20 вересня мають буті завершені всі роботи по цьому театрі. Чекаємо на гостей та колег, які приїдуть з різних міст і країн до Львова, тому хочемо запропонувати їм належного рівня сервіс. Також сподіваємось, що впродовж двох-трьох років нам вдасться забезпечити якісну інфраструктуру театру», - сказав він. 

1/2

Заступник директора театру "Воскресіння" Галина Ткачук розповіла, що вони з нетерпінням чекають на заміну крісел, на ремонт даху тощо: «У нашому театрі давно не проводились ремонтні роботи, ще від заснування театру. Тому ми дуже вдячні, що про нас згадали. Ми своїми силами робили побілки, але сьогодні вони вже не врятують. До того ж, мешканці, які живуть над нами, неодноразово затоплювали нас, тому частина стелі та стін у такому стані".

Електронний продаж квитків дозволяє моніторити кошти театру  

Також Галина Ткачук додала, що наразі акторський склад готується до нового сезону – прем’єру «Вечеря з дурнем» покажуть глядачам у Картинній галереї.

1/2

У коментарі для Гал-інфо керівництво театру повідомило: «Ми замовили такі крісла, які не потребують монтажу. Тобто, в будь-який момент крісла можна посунути чи переставити. Це важливо, адже театр має традицію розміщувати глядачів на сцені, а саму виставу показувати у залі».

Театру «Воскресіння» бракує на ремонт майже 3 млн грн 

Наразі в бюджеті міста передбачена лише частина коштів на ремонт, а саме 1 200 000 грн. Їх розподілять таким чином: на внутрішні роботи – 300 тис. грн, на ремонт даху – 50 тис. грн і на реконструкцію систем електропостачання – 850 тис. грн. Загалом «Воскресіння» для проведення повного комплексу ремонтних робіт потрібно  ще 2 963 806 грн.

У коментарі для Гал-інфо у Львівській міській раді пояснили, що решту коштів виділятимуть під час засідань виконавчого комітету або під час відповідних засідань міської ради по мірі освоєння вже передбачених грошей.

Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
1/2
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ