Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Театр «Воскресіння» запрошує на прем’єру комедійної рок-драми

Львівський академічний театр «Воскресіння» готує нову прем’єру, за підтримки Українського культурного фонду. Цього разу театр створив комедійну рок-драму Ежена Йонеска «Урок». Перші покази відбудуться 19, 22 та 28 жовтня.

П’єса «Урок» входить до авангарду французької і світової драматургії. Це пробуджує творчу уяву. Вистава зроблена в жанрі комедійної рок-драми. Комедійно-сатирично висміюється автократія і агресія у будь-якому вигляді. Яскравий бурлеск акторської гри, рок-гурт і візуальне рішення не залишать глядачів байдужими.

«Людство постійно проходить уроки історії і зараз ми проходимо новий. В контексті війни, яку розпочала росія проти України, п’єса набуває нового значення. Єжи Йонеско стверджував, що його п’єси попереджають людей про небезпеку, в якій люди ризикують опинитись. Ситуації, характери і діалоги його п’єс слідують скоріше образам і асоціаціям, це не сюжетний театр. Текст тут стоїть поза сюжетом, що дозволяє режисеру в повній мірі використати свою творчу фантазію. Основна ідея, на якій буде ґрунтуватися вистава – це боротьба, яка відбувається між демократичним, цивілізованим світом і тоталітаризмом», – розповідають театрали.

У п’єсі є три головні персонажі: вчитель, учениця, служниця. За режисерським рішенням служниця буде представлена в трьох образах, які уособлюватимуть слуг будь-якого режиму: військовий комплекс, пропаганда-медіа і коханка. Також у виставі буде задіяний рок-гурт театру «Воскресіння», який виступатиме ще одним персонажем.

Режисура, сценографія та костюми: Алла Федоришина, Заслужена артистка України

Пластика: Юрій Пилипчук

Ролі та виконавці:

·   Вчитель – Петро Микитюк, Заслужений артист України

·   Юна учениця – Вікторія Жолінська

·   Служниці – вокалістки – Наталія Марчак, Галина Стричак, Віра Риф’як

Музичний супровід: гурт Sunflowers

Тривалість: 1 год. 30 хв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ