Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тепер в Україні кожен президент може зіштовхнутися з Майданом, - політолог

В Україні виробилася форма політичної активності - майдан, який вже став елементом політичної культури в Україні. Про це сьогодні, 23 грудня, під час прес-конференції повідомив політолог, громадський діяч Тарас Возняк.

«Кожен президент може зіштовхнутися з тим, що збереться Майда, котрий став суб’єктом, незалежним політичним тілом і має певну автономність. Навіть якби хтось із політиків захотів би розпустити Майдан, то цього б не вдалося зробити», - переконаний Тарас Возняк.

Політолог зазначив, що завдання Євромайдану не виконані.

«Чи виконані завдання? Перше, з чого почався Євромайдан, це підписати угоду про асоціацію з ЄС. Завдання не виконано. Друга вимога – імпічмент президента. Теж не виконано. Ще дві вимоги – відставка уряду та покарання винних у побитті мирних демонстрантів «Беркутом» - теж не виконано. Лише частково виконали вимогу про амністію, але закону президент ще не підписав», - зазначив політолог.

Він також додав, що майдан серйозно розхитав міцність влади.

«На кого може опиратися політична влада у Києві? Якщо протести відбуваються у провінціях, то це бунти, але якщо численні політичні протести відбуваються у столиці, то це революція. Чи підтримує Київ президента? Ні. Він може опиратися тільки на силу «Беркуту», - сказав Возняк.

Він також додав, що не варто мати ілюзію начебто від самого початку Янукович узурпував владу.

«На виборах все ж була частина народу, який йому довіряв і покладав на нього сподівання. Сьогодні цю електоральну базу значною мірою він втратив», - сказав політолог.

Тарас Возняк зазначив, що для Майдану це позитивний результат.

Він також додав, що Майдан дав можливість краще дізнатися про можливості лідерів опозиції.

«Опозицію вдалося масштабувати. Перед виборами 2015 року ми провели такі маневри, які дозволили реально зрозуміти хто є хто», - сказав Возняк.

Він також додав, що Майдан повинен функціонувати далі, можливо у дещо зміненому форматі.

Фото з radiosvoboda.org

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ