Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Теплиці на вулиці Замарстинівській опалюватиме економна котельня

У тепличному господарстві дочірнього підприємства „Кортумівка”, що на вулиці Замарстинівській у Львові, встановлено економну котельню на два види палива. Про це повідомив директор ЛКП „Зелений Львів” Андрій Рожнятовський.
Котельня працюватиме на твердому паливі (відходи зрубаних аварійних дерев та вугілля) та на природному газі. Це дасть змогу зекономити до 30% газу і використовувати дешевше паливо. „Ми не можемо остаточно відмовитись від опалення газом, бо якщо будуть морози 25-30 градусів, то дрова, які спалюватимуть для теплиць, можуть не забезпечити їх теплом”, – зазначив Андрій Рожнятовський.
За його словами, якщо досі на день спалювали 50 кубометрів газу, то зараз – 15. На добу витрачають 0,4 кубометра твердого палива.  Це дозволяє знизити витрати на опалення в чотири рази. До червня 2006 року оранжереї, що на вулиці Замарстинівській, мали борг 50 000 гривень за опалення газом, однак він уже погашений.
До тепличного господарства належать теплиці на вулицях Мушака та Лінкольна. Наступного року там також планують поставити котли на два види палива. У теплицях на вул. Замарстинівській зараз вирощують 14 видів саджанців дерев, а наступного року планують вирощувати магнолії, п’ять видів троянд та велику кількість голландських  лілій.
На будівництво котельні та для ремонту інженерних мереж з міського бюджету виділено 579 тисяч гривень. Наступного року там планують збудувати оранжерейний комплекс. Наступного року планують покрити теплиці плівкою, оскільки на сезон 20-30% скла втрачається, а плівка розрахована на 5-6 років і є економнішою.
У тепличному господарстві дочірнього підприємства „Кортумівка” членкують та вирощують посадковий матеріал як стратегічний запас дерев для Львова.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ