Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Територіальні громади Львівщини розпочали роботу над створенням молодіжних рад

Близько двадцяти територіальних громад Львівщини розпочали роботу над створенням молодіжних рад. Про це повідомили 19 квітня Гал-інфо у пресслужбі ЛОР.
Тетяна Бей

Щоб дати можливість молоді долучитися до політики, розвивати політичну кар'єру, потрібно створити молодіжні ради в окремих територіальних громадах, насамперед при головній політичній площадці області – Львівській обласній раді. Про це у колонці видання "Діло" розповіла депутат Львівської обласної ради, голова комісії з питань молоді та спорту Тетяна Бей.  

 На думку депутатів, молодіжна рада має стати  консультативно-дорадчим органом при органах місцевого самоврядування. Таким чином молоді люди активно долучатимуться до розробки та реалізації молодіжної політики на місцях, розумітимуть суть процесів державного управління.  

"Очікуємо, що вже осінню утвориться чітка система: представники громад матимуть змогу збиратися при обласній раді й пропонувати свої ініціативи. Члени молодіжної ради матимуть змогу ініціювати ідеї, пропонувати питання для розгляду керівництву громади, депутатам. А влада зможе почути молодь з усіх куточків області", - зазначила Тетяна Бей.    

Долучитися до участі в молодіжній раді  може кожен охочий, віком до 35 років. Процес створення таких об'єднань координує Львівська обласна рада, постійна профільна комісія обласної ради, Львівська обласна державна адміністрація, Львівський обласний молодіжний центр та Громадська організація "Львівський молодіжний клуб".  

На Львівщині уже близько двадцяти територіальних громад розпочали роботу над створенням молодіжних рад, 10 ініціативних груп перебувають на етапі реєстрації.

"Це хороший старт для амбітних молодих людей і можливість у майбутньому завдяки досвіду займати вищі посади",- переконана голова депутатської комісії з питань молоді та спорту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ