Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

ТОП-5 добавок для схуднення

Швидко позбутися зайвої ваги непросто. Схуднення вимагає самовіддачі, регулярних тренувань і збалансованої дієти.

Однак є добавки, які значно прискорять цей процес. Розглянемо п’ять найкращих добавок, здатних допомогти швидше позбутися зайвих кілограмів.

ВСАА

ВСАА — це амінокислоти лейцин, ізолейцин і валін, об’єднані в комплекс. Саме вони безпосередньо пов'язані з відновленням м'язів, забезпечують силою та енергією в боротьбі з жировими відкладеннями.

ВСАА допомагає регулювати рівень інсуліну в організмі та відіграє важливу роль у різних метаболічних реакціях. Проведене у 2003 році дослідження показало, що участь лейцину в метаболічних процесах здатна прискорити втрату зайвої ваги.

Приймайте ВСАА відразу після пробудження, до тренування або після нього.

Дієтичний сироватковий протеїн

Протеїн у багатьох асоціюється з великими чоловіками з купою м’язів. Та чи відомо вам, що споживання білка у великій кількості сприяє втраті ваги та ефективніше забезпечує почуття ситості?

Сироватковий протеїн — чудове джерело білка. Протеїн дуже швидко засвоюється, а високий вміст амінокислот приносить користь організму. Він не тільки прискорює відновлення та зростання м'язової маси, але й допомагає позбавитися зайвих кіло.

L-карнітин

L-карнітин переносить довголанцюгові жирні кислоти в мітохондрії, де вони окислюються для отримання енергії. Іншими словами, L-карнітин змушує організм спалювати вперті жирові запаси.

Нещодавні дослідження показали, що L-карнітин відіграє важливу роль у запобіганні пошкодженню клітин внаслідок фізичних навантажень, а добавки на його основі позитивно впливають на відновлення організму після тренувань.

Щоб прискорити процес жироспалювання, приймайте 1,5–3 г L-карнітину перед їжею або тренуванням.

Мелатонін

Мелатонін — це гормон, який виробляється у шишкоподібній залозі головного мозку. Він відповідає за регулювання циркадного ритму, тобто природного добового циклу сну та бадьорості. Здоровий сон є однією з базових потреб організму під час схуднення. Якщо ви маєте проблеми із засинанням чи сном взагалі, варто додати до свого раціону мелатонін у капсулах. Точну дозу та термін вживання має призначити лікар.

Омега-3

Останніми за порядком, але не за важливістю у списку стоять омега-3 незамінні жирні кислоти. Вони мають надходити до організму разом із їжею, щоб він міг нормально функціонувати. Омега-3 містяться в горіхах, насінні, а також у деяких видах риби (таких як лосось, сардина, скумбрія).

У 2008 було проведено дослідження, під час якого досліджувався вплив омега-3 незамінних жирних кислот на апетит. За 8 тижнів експерименту було виявлено позитивний зв'язок між споживанням омега-3 та почуттям ситості. Іншими словами, омега-3 жирні кислоти допомагають регулювати апетит, що може бути використано в боротьбі із зайвою вагою.

Якщо ви бажаєте швидше позбутися зайвої ваги, додайте ці п’ять добавок до свого раціону. Однак пам'ятайте, що вони не є чарівною паличкою. Без збалансованої дієти та регулярних тренувань ви навряд чи побачите швидкий результат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ