Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ТОП-5 найпопулярніших медичних вишів в Україні

У Міністерстві охорони здоров'я України назвали ТОП-5 найпопулярніших медичних вишів країни, список очолив Національний медичний університет ім.О.О.Богомольця, - Укрінформ.

"Цього року найпопулярнішим серед вступників став Національний медичний університет ім. О.О.Богомольця. Саме там найбільше абітурієнтів навчатимуться за державним замовленням. Із 765 бюджетних місць 683 припадає на спеціальність "Медицина", 71 - спеціальність "Педіатрія", 8 - "Стоматологія", 3 - "Медична психологія". У п’ятірку найпопулярніших медуніверситетів увійшли також Львівський національний медуніверситет ім. Д. Галицького, Вінницький національний медуніверситет ім. Пирогова, Харківський національний медуніверситет (406) та Івано-Франківський національний медуніверситет. У 2018 році в Україні на спеціальності галузі знань "Охорона здоров’я" вступники подали близько 65 тис. заяв. Найбільш популярними серед вступників були медицина (майже 30 тис. заяв), фармація (понад 15 тис. заяв), стоматологія (понад 9 тис. заяв) та педіатрія (3 тис. заяв). Цього року вперше абітурієнти мали подолати поріг 150 балів з профільних предметів ЗНО для вступу на лікарські спеціальності, а зарахування відбувалось за широким конкурсом", - повідомили у МОЗ.

У відомстві зазначили, що цього року уперше для вступу на лікарські спеціальності (медицина, стоматологія, педіатрія) абітурієнти мали набрати понад 150 балів за результатами ЗНО з кожного із двох конкурсних предметів: біології, хімії або математики.

"Під час цьогорічної вступної кампанії абітурієнти вступали в медуніверситети за широким конкурсом. Це означає, що кількість бюджетних місць на спеціальностях у кожному університеті визначалася саме за запитом абітурієнтів, а не міністерства. У своєму електронному кабінеті вступники могли розставити пріоритети навчання від 1 до 7, де 1 - це та спеціальність, на якій вони хочуть навчатися найбільше. Так званий принцип, коли "місце йде за студентом", - наголосили у МОЗ.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ