Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Торік на Львівщині приріст інвестицій в основний капітал зменшився на 19% і становив лише 1%

У 2008 році приріст інвестицій в основний капітал Львівщини становив 1%. Водночас за період з 2000 по 2007 рік зростання щороку в середньому становило 20%. Про це «Гал-info» повідомили у Головному управлінні статистики у Львівській області.
Торік на розвиток економіки Львівської області було спрямовано 12,7 мільярдів гривень капітальних інвестицій, у тому числі 10,8 мільярдів гривень інвестицій в основний капітал.
Частка Львівщини у загальнодержавному обсязі капіталовкладень становила 4,6%. За цим показником область серед регіонів України посіла сьоме місце, а за темпами приросту – 12.
На кожного мешканця в середньому припало 4,3 тисячі гривень інвестицій в основний капітал, що є менше, ніж у середньому в Україні (5,1 тис.грн.).
Пріоритетні напрями інвестування в області – промислове виробництво та розвиток інфраструктури, житлове будівництво, а також торгівля та туристично-рекреаційна сфера.
У 2008 році скоротилися обсяги інвестування зв’язку, трубопровідного транспорту, легкої, деревообробної, хімічної промисловості, машинобудування, металургійного виробництва. Натомість, суттєво зросли інвестиції, спрямовані у готельний бізнес, сферу культури та спорту, освіту, охорону здоров’я.
В останні роки найбільш активно інвестується сільське господарство області, переважно за рахунок іноземних інвесторів.
Деяке зростання інвестування спорудження житла відбулося завдяки індивідуальному житловому будівництву. Разом з тим, фінансування будівництва багатоквартирних житлових будинків скоротилось.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ