Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я  |  Кримінал

Торік на Львівщині суди виправдали 25% п’яних водіїв: причини

Сьогодні, 21 лютого, під час прес-конференції заступник начальника управління патрульної поліції м. Львова Володимир Струк розповів скільки торік було складено протоколів на водіїв, які керували автомобілями в стані алкогольного/наркотичного чи іншого сп’яніння, та який відсоток отримав схвальне рішення у суді.
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо

Скільки всього протоколів?

«Упродовж 2017 року працівники патрульної поліції Львова склали 3104 протоколи на водіїв за ст. 130 (керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння). І тільки у 75№ випадків суд забрав водійські посвідчення у правопорушників. Тобто  25% протоколів було оскаржено: суд опинився на стороні водіїв, тому кермачі не понесли відповідальності».  

Первинний огляд сп’яніння водіїв може проводити поліцейський. Чому?

Які причини відмови суду?

«По-перше, так відбувається тому, що за ст. 122 судді приймають рішення про малозначність вчиненого діяння. Також  відповідно до ст. 121 – рішення передається на розгляд трудового колективу чи громадської організації . Або взагалі справу закривають, коли суд не бачить складу адміністративного правопорушення. Суди, незважаючи на результати медичного освідчення, відео з боді-камер поліцейських, вважають, що водія, який сів п’яним за кермо, можна вибачити.

​Торік на Львівщині майже 8 тисяч водіїв здавали тест на сп'яніння

Для мене як до правоохоронця не зрозуміла обґрунтованість норми закону, яка дозволяє трудовим колективам чи громадським організаціям визначати, варто чи ні змушувати платити штраф та забирати права у «хорошого» хлопця, який випив 100 грам, сів за кермо і не вбачає в цьому нічого поганого", - розповів Гал-інфо Володимир Струк.

Більше відео тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ