Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Торік на Львівщині відкрили 5 навчально-практичних центрів

Задля підвищення професійного рівня підготовки та зацікавленості молоді професійною освітою створили 5 навчально-практичних центрів. Про це 31 січня прозвітувала директор департаменту освіти та науки Львівської ОДА Любомира Мандзій.

Як повідомила прес-служба Львівської ОДА, Любомира Мандзій розповіла таке: «Створення подібних центрів залишиться в пріоритеті діяльності департаменту освіти, адже такі центри дають неабиякий поштовх до якісного розвитку професійно-технічної освіти. У планах є створити ще кілька практичних центрів, один з яких має бути міжгалузевим».

Відтак, на Львівщині почали діяти навчально-практичний центр сучасних швейних технологій та дизайну, навчально-практичний центр інноваційного кравецтва, навчально-практичний центр з підготовки робітників за професією «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування», навчально-практичний центр інноваційних будівельно-реставраційних і деревообробних технологій та навчально-виробнича майстерня з опорядження деревини.

Нагадаємо, що мережа професійно-технічнної освіти Львівської області налічує 51 заклад освіти, у якому навчаються 22977 учнів за 235 спеціальностями. Фінансування професійної освіти відбувалась за рахунок державної субвенції у розмірі 43,9 млн грн та коштів обласного бюджету - 311 млн грн Загалом сума витрат на професійно-технічну освіту становила 355 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ