Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Трамп говоритиме про Україну на саміті НАТО

США мають намір підняти українське питання на саміті НАТО і не задоволені тим, що Угорщина блокує політичну співпрацю України з Альянсом. Про це заявив заступник державного секретаря США Джон Салліван у спілкуванні з українськими журналістами, повідомляє з Копенгагена кореспондент "Європейської правди".

Салліван не став розкривати, як самі саме рішення щодо України можуть бути схвалені в Брюсселі. Водночас, він наголосив, що під час саміту Дональд Трамп має намір особисто підняти українське питання.

"Підготовка до саміту ще тримає, тому я не можу повідомити деталі, це проти правил дипломатії. Але повірте мені, Україна точно буде обговорюватиметься на саміті в Брюсселі. Президент Трамп планує обговорити із союзниками всі питання, включаючи українське", - заявив він.

Представник керівництва Держдепу нагадав, що США лишаються прибічниками членства України в НАТО, коли настане час для такого рішення.

Джон Салліван окремо наголосив, що Вашингтон не задоволений діями Угорщини щодо блокування рішень щодо України.

"Ми не підтримуємо і будемо переконувати ті країни, які піднімають в рамках НАТО свої проблеми, які не стосуються Альянсу, і використовують це як важіль для тиску на інші держави у обговоренні питань з порядку денного Альянсу.

Ми хочемо, щоб у НАТО питання вирішувалися по суті. Ми будемо наполягати, що НАТО ухвалює ті рішення, які потрібні для всього Альянсу", - заявив він.

Саміт НАТО відбудеться 11-12 липня в Брюсселі. У двох дискусіях голів держав – щодо операції в Афганістані та щодо безпеки на Чорному морі – братиме участьпрезидент України Петро Порошенко.

Україна розраховує, що на липневому саміті НАТО глави країн-членів альянсу підтвердять її статус аспіранта. Угорщина заявляє, що вирішує, чи блокувати надання статусу аспіранта для України на саміті НАТО.

Європейська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ