Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Трамп і Клінтон лідирують на праймеріз в п'яти штатах

У вівторок в США Демократична і Республіканська партії провели праймеріз в п'яти штатах: Нью-Джерсі, Нью-Мексико, Південна Дакота, Монтана і Каліфорнія. Про це повідомляє The New York Times.

На даний момент, остаточні підсумки голосування Демократичної партії підведені в Нью-Джерсі і Нью-Мексико, де перемогу здобула екс-держсекретар США Хіларі Клінтон.

Також, згідно з попередніми даними, Клінтон лідирує і в інших трьох штатах. Однак остаточні підсумки голосування поки не підведені.

Крім того, в Північній Дакоті проходили кокуси (зборів партійних активістів) Демократичної партії. Згідно з останніми даними, на них лідирує основний суперник Клінтон по партії Берні Сандерс.

На праймеріз Республіканської партії перемогу у всіх п'яти штатах здобув мільярдер Дональд Трамп, який фактично залишився єдиним кандидатом від республіканців.

Ці первинні вибори є останніми для республіканців. Демократи ж ще будуть проводити праймеріз в окрузі Колумбія.

Нагадаємо, агентство АР повідомило у вівторок, що Хілларі Клінтон вже заручилася підтримкою необхідного для висунення кандидатом в президенти США від Демократичної партії кількості делегатів.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ