Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Трамп після перемоги на виборах планує вендетту

Трамп уже зараз каже, кого він хоче притягти до суду

Фото: Depositphotos

Дональд Трамп у разі перемоги на виборах президента США 2024 року планує помститися тим, хто його критикував, підпорядкувати Мін’юст, а також розгорнути Збройні сили у день інавгурації для придушення ймовірних заворушень.

Про це повідомляє УНН з посиланням на The Washington Post.

Як повідомляє видання, Трамп уже зараз каже, кого він хоче притягти до суду. Це колишні чиновники його кабінету, які не приховують критики на його адресу.

Мова йде, про ексголову апарату Білого дому Джона Келлі, експрокурора Вільяма Барра, колишнього головнокомандувача генерала Марка Міллі. Крім того, Трамп говорив про притягнення до відповідальності посадових осіб із ФБР та міністерства юстиції.

Також, Трамп публічно пообіцяв призначити спеціального прокурора для «переслідування» президента Джо Байдена та його родини. Колишній президент часто висував проти них звинувачення в корупції, які не підтверджуються наявними доказами.

В публікації зауважується, щоб полегшити Трампу можливість керувати діями Мін'юсту, його команда розробила плани щодо відмови від 50-річної практики, спрямованої на захист від кримінального переслідування з політичних міркувань. Критики назвали такі ідеї небезпечними й неконституційними.

Зазначається, що, соратники Трампа розробляють плани силового придушення ймовірних заворушень у день інавгурації: Група під назвою «Проект-2025» розробляє план, який включає проєкти указів щодо розгортання Збройних сил всередині країни відповідно до Закону про повстання".

Причому під час внутрішніх обговорень у команді ексглави Білого дому ця пропозиція була визначена «безпосереднім пріоритетом».

В останній рік президентства Трампа його прихильники закликали застосувати Закон про повстання, аби придушити заворушення після вбивства Джорджа Флойда влітку 2020 року. Він не зробив цього, однак пізніше публічно висловив жаль і сказав, що без вагань розгорне війська в майбутньому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ