Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Трамп поставив Росію в один ряд з тероризмом

Президент США Дональд Трамп особисто назвав Росію противником США, який разом з Китаєм, тероризмом та злочинними режимами становить виклик національній безпеці Америки. Про це він заявив у вівторок, під час виступу перед Конгресом зі зверненням "Про стан справ у країні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"У той час, як ми відроджуємо силу та впевненість всередині Америки, ми також відновлюємо свою силу та позиції за кордоном. По всьому світу ми стикаємося зі злочинними режимами, терористичними угрупованнями суперниками, такими як Китай і Росія, які кидають виклик нашим інтересам, нашій економіці та нашим цінностям", - заявив президент США.

У цьому зв'язку він підкреслив, що відповідати на ці виклики треба не слабкістю, яка веде прямим шляхом до конфліктів, а "неперевершеною силою" що є найнадійнішим засобом національної оборони.

"З цієї причини я звертаюся до Конгресу з проханням покласти край небезпечним скороченням (оборонного бюджету – ред.) та повною мірою профінансувати наших шановних військових", - заявив Трамп.

Він також заявив, що в рамках оборонної політики США повинні модернізувати та відновити ядерний арсенал, "зробити його настільки сильним і потужним, щоб стримувати будь-які акти агресії". Президент США також висловив сподівання, що коли-небудь у світі відбудеться повне ядерне роззброєння, але, за його словами, наразі ситуація, на жаль, залишається іншою.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ