Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Трамп ввів санкції щодо лідера Ірану

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що вводить санкції проти керівника Ісламської республіки Іран аятоли Алі Хаменеї.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Громадське.

Трамп зазначив, що санкції також торкнуться оточення аятоли.

«Я думаю, що ми продемонстрували багато стриманості, але це не означає, що ми збираємося демонструвати її в майбутньому», — заявив президент США.

Водночас Трамп зазначив, що вважає за санкції краще військового удару.

Президент США пояснив, що нові санкції не дозволять Хаменеї користуватися американською фінансовою системою. Він також заявив, що Хаменеї відповідальний за ворожу поведінку Ірану.

Раніше Трамп направив владі Ірану повідомлення з попередженням про «неминучу атаку» США.

Також Трамп заявив, що Іран зробив дуже велику помилку, збивши військовий безпілотник США над Ормузькою протокою. На запитання журналістів, як він планує реагувати на цю ситуацію, Трамп відповів: «Ви дізнаєтеся. Ми не будемо довго це обговорювати. Вони справді зробили велику помилку».

The New York Times повідомив, що Трамп схвалив військові удари по кількох цілях в Ірані через збиття американського безпілотника, але в останній момент скасував це рішення.

Нагадаємо, 20 червня Корпус вартових ісламської революції (КВІР) заявив, що збив розвідувальний безпілотник США у провінції Хормозган на півдні Ірану. В Ірані наполягають, що збитий американський безпілотник вилетів з Об’єднаних Арабських Еміратів і порушив повітряний простір Ірану.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ