Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Трамп вирішив згорнути програму допомоги ЦРУ сирійським повстанцям

Президент США Дональд Трамп згортає секретну програму ЦРУ з озброєння та навчання поміркованої опозиції в Сирії, яка веде боротьбу проти режиму Башара Асада. Про це повідомили The Washington Post і Reuters із посиланням на джерела в адміністрації президента США.

Ця програма була центральним елементом політики, розпочатої адміністрацією Барака Обами в 2013 році з метою чинити тиск на Асада. Однак навіть прихильники цієї програми поставили під сумнів її ефективність, після того як два роки по тому Росія розгорнула військові сили в Сирії, пише WP.

За словами співрозмовників газети, згортання програми відображає зацікавленість Трампа в пошуку способів роботи з Росією, яка розглядала "антиасадську програму" як атаку на її інтереси.

Співрозмовники в адміністрації США заявили Reuters, що це рішення є частиною зусиль Трампа щодо поліпшення відносин з Росією.

За даними WP, рішення було прийнято Трампом близько місяця тому, до зустрічі з Путіним, яка відбулася 7 липня в рамках саміту G20 в Німеччині. Під час цієї зустрічі Путін і Трамп домовилися про припинення вогню на південному заході Сирії.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ