Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Трамп заявив про намір перенести посольство США до Єрусалима

У телефонній розмові з лідером палестинців Махмудом Аббасом Дональд Трамп заявив про наміри перенести посольство США з Тель-Авіва до Єрусалима. Аббас попередив його про небезпеку такого рішення, - DW.

У відповідь на це Аббас попередив Трампа про "небезпечні наслідки", до яких таке рішення може призвести для мирного процесу на Близькому Сході, а також для безпеки та стабільності регіону та всього світу.

Про інші подробиці розмови між Трампом та Аббасом не повідомляється, також невідомо, коли саме Вашингтон має намір перенести посольство до Єрусалима. Також у вівторок у королівському палаці Йорданії повідомили, що Трамп заявив про наміри перенести посольство у телефонній розмові з королем Абдаллою II ібн Хусейном. 

Раніше у палестинській автономії застерігали США від визнання Єрусалима столицею Ізраїлю та заявляли, що у разі, якщо це станеться, це означатиме "повне руйнування мирного процесу".

Як відомо, статус Єрусалима є одним з найскладніших питань мирного процесу між ізраїльтянами та палестинцями. Як Ізраїль, так і палестинська автономія офіційно вважають Єрусалим своєю столицею, не визнаючи такого права за іншою стороною.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ