Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Трамп заявив, що Мексика платитиме за стіну на кордоні зі США

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональл Трамп у своїй промові щодо імміграції заявив, що Мексика "на 100%" заплатить за стіну на кордоні між двома країнами.

На мітингу у Аризоні пан Трамп пообіцяв своїм прихильниками, що забезпечить будівництво кордону між США й Мексикою, а також не відкинув можливість того, що після приходу до влади депортує з країни мільйони нелегальних іммігрантів.

"Ми ставитимемося до всіх, хто живе чи проживає у нашій країні, із великою гідністю", - заявив він, проте пізніше додав: "Будь-хто, хто в'їжджає до Сполучених Штатів нелегально, підлягає депортації. Ось що означає мати закони".

У своїй промові у місті Фенікс штату Аризона пан Трамп також пообіцяв, що створить "спеціальні сили із депортації", скоротить кількість шляхів для отримання громадянства США та ускладнить здобуття правового статусу, запровадить посилену перевірку для іммігрантів, аби переконатися, що вони відповідають американським цінностям, а також зробить об'єктами депортацій тих, хто прострочує свої американські візи.

Раніше республіканський кандидат обіцяв депортувати 11 мільйонів нелегалів зі США та збудувати стіну на кордоні із Мексикою, однак у деяких пізніших промовах заявляв, що в питанні депортації мова йтиме лише про "злочинців".

Президент Мексики Енріке Пенья Ньєто, у свою чергу, заявив, що не обговорював питання фінансування стіни між двома країнами, хоч пізніше зазначив, що запевнив Дональда Трампа, що Мексика не платитиме за неї.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ