Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Трамп зупинив програму захисту молодих мігрантів

Президент США Дональд Трамп прийняв рішення про зупинення дії програми захисту молодих іммігрантів DACA, прийняту адміністрацією Барака Обами. Програма захищає від депортації і дає право на легальне працевлаштування 800 тисячам людей, які прибули до США в неповнолітньому віці, передає Deutsche Welle.

Очікувалося, що Трамп особисто оголосить про своє рішення. Але замість президента це зробив генеральний прокурор Джеф Сешнс.

"Програма DACA, яку ввела адміністрація Обами, згортається. Вона забрала робочі місця у сотень тисяч тисяч американців, дозволивши мігрантам займати ці місця", - сказав генпрокурор журналістам у вівторок, 5 вересня.

Сешнс додав, що країні необхідна законна імміграція, яка "відповідає національним інтересам". Він також заявив, що Обама, приймаючи рішення про введення програми, порушив принцип поділу влади.

Трамп, у свою чергу, закликав американський парламент врегулювати питання з DACA на законодавчому рівні.

Рішення Трампа жорстко розкритикували представники попередньої адміністрації – 44-й президент США Барак Обама і колишній віце-президент Джо Байден.

"Йдеться про елементарну порядність. Про те, чи є ми людьми, які викидають з країни молодих людей, надії яких пов'язані з Америкою, або ж ми ставимося до них так, як ми хочемо, щоб поводилися з нашими дітьми", – написав Обама на своїй сторінці у Facebook. Він закликав бізнесменів, релігійних лідерів, економістів і громадян США різних політичних поглядів закликати Білий дім відмовитися від цього "жорстокого" рішення.

Байден, у свою чергу, назвав рішення Трампа "антиамериканським" і закликав Конгрес і громадян США проявити солідарність з молодими людьми, які перебували під захистом DACA.

"Ці діти не приймали рішення приїхати сюди, але тепер багато з них виросли зі своїми сім'ями. Вони платять податки. Вони знаходять роботу. Вони вступають у коледжі. Деякі з них служать в армії. Тепер їх відправлять до країн, які вони навіть не пам'ятають. Усі вони - американці. Скажемо відверто: викинути їх жорстоко. Це нелюдяно. І це не Америка", – підкреслив екс-віце-президент.

Виборча кампанія Дональда Трампа будувалася, в тому числі, на антиімміграційній риториці. Зокрема, він обіцяв звести стіну на кордоні з Мексикою для захисту від нелегалів і наркотрафіку, змусивши при цьому офіційний Мехіко оплатити будівельні роботи.

У серпні Трамп представив законопроект, що передбачає відмову від електронної лотереї Green Card, вигравши у якої іноземці можуть отримати посвідку на проживання у США.

У березні Трамп підписав указ, який переглядає офіційну процедуру надання статусу біженця.

DT.UA 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ