Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Трансгендерні особи можуть хреститися в католицькій церкві та бути хрещеними батьками, - Ватикан

Ватикан у середу повідомив, що трансгендерні особи можуть хреститися в католицькій церкві, бути хрещеними батьками та свідками на вінчанні.

Як зазначає Reuters, це стало відповіддю Конгрегації доктрини віри на запитання єпископа з Бразилії щодо участі трансгендерів у таїнствах хрещення та шлюбу.

Зокрема, трансгендери можуть бути хрещеними батьками та свідками на вінчанні за рішенням місцевого священика. Єдина умова – це не має створювати публічного скандалу чи дезорієнтації віруючих. Трансгендерні особи також можуть самі хреститися в католицькій церкві за певних умов.

Щодо осіб у одностатевих шлюбах, Ватикан дозволив їм бути свідками на вінчанні. Але з хрещенням дитини в такій родині ситуація складніша. Аби дитина одностатевого подружжя могла хреститися, має бути "обґрунтована надія", що її будуть виховувати у католицькій вірі.

Загалом рішення Ватикану щодо трансгендерів є черговим кроком папи Франциска на шляху більшої відкритості до ЛГБТ. Він вже зустрічався з трансгендерними особами і наголошував, що Бог любить усіх людей такими, які вони є. Отже, це певно не останні зміни у ставленні католицької церкви до представників ЛГБТ-спільноти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ