Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До старожилів Яворова Святого Миколая привели полька, бразилійка та колумбійка

Сьогодні, 11 грудня, в місті Яворові Львівської області відбувається святомиколаївська трапеза за участі людей поважного віку, серед яких – чимало одиноких. У Домі сестер-монахинь «Іскра любові» Згромадження святої Дороти імені святого Яна Антоніо Фаріна зібралися старожили різних конфесій.

Як передає з місця події власкор Гал-інфо, святкове частування організували сестри-монахині Згромадження святої Дороти, що при римо-католицькому костелі святих апостолів Петра і Павла міста Яворова.

Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.

Поважного віку яворівчани розпочали трапезу зі спільної молитви українською мовою разом з місцевим ксьондзом Мареком не лише за здоров’я, гарні Різдвяні свята, але й – за мир та злагоду в Україні.

Смачні страви приготували та подають волонтери разом із сестрами-монахинями Малґожатою (полька), Івою (бразилійка), Глорією (колумбійка).

Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.

Вихованці світлиці при яворівському Згромадження святої Дороти заколядували стареньким краянам, побажавши – многая та благая літа.

А Святий Миколай усім учасникам трапези роздав презенти.

У коментарі власкорові Гал-інфо настоятель костелу святих апостолів Петра і Павла м. Яворова, ксьондз Марек пояснив, що такі святомиколаївські трапези для незаможних яворівчан похилого віку вже стали традиційними.

«Ми тісно співпрацюємо із Яворівським районним територіальним центром соціального обслуговування, який очолює Мирослав Боднар, Яворівською міськрадою, де обов’язки мера виконує Ольга Созанська, а також знайшли ще доброчинців, навіть у Польщі – ось і вдалося гарно почастувати стареньких людей різного віросповідання. Католицький Святий Миколай ходить по Яворову із 6-го по 19 грудня, не оминаючи дітей із незаможних родин. А сьогодні завітав до людей похилого віку, – зазначив ксьондз.

А сестра-монахиня Малґожата, яка за національністю є полькою, додала, що зустріч поважного віку одиноких мешканців Яворова та околиць міста, незважаючи на національність, віросповідання, сестри-монахині організували в своєму Домі «Іскра любові» для того, щоб ці бабусі й дідусі зрозуміли, що вони – не самотні.

«Приємно бачити усміхнених, життєрадісних людей, які відображають одну родину. Під час обіду до поважного віку самотніх людей завітали діти зі світлиці нашого Дому, які співали духовні пісні. Наші гості – задоволені, і це – радує. Замислом цієї святомиколаївської акції було – зрозуміти, що Бог любить старших і самотніх, і присутній в їхньому житті, несучи їм любов через людей з відкритим серцем», – інформує Гал-інфо настоятель Дому «Іскра любові», сестра-монахиня зі Згромадження Святої Дороти імені святого Яна Антоніо Фаріна з міста Яворова Львівської області Малґожата.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ