Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Тренер «Галичанки» Василь Козар: На Універсіаді виступили на трійку

На всесвітній Універсіаді, що завершилася у Південній Кореї, гандболістки львівської «Галичанки», які склали кістяк студентської збірної України, посіли підсумкове сьоме місце. Головний тренер нашої команди Василь Козар таким результатом не задоволений, однак, каже, що все справедливо.

Як слід нам не вдалося підготуватися до Універсіади, - каже Василь Козар. – Аби там належно виступити, потрібно серйозно готуватися. Цього, на жаль, у нас не було. Наші суперники привезли по 16 гравців старшого віку, аніж наша команда. У нас найстарішій Ірі Стельмах було 22 роки, в інших командах середній вік був 25 років і чимало «підстав», себто старших гравців, які до студентського спорту не мають жодного відношення. Збірна Росії, для прикладу, привезла семеро гравців з основного складу збірної.

Якби туди поїхали основною командою «Галичанки», була б зовсім інша гра. Кількох дівчат через різні причини ми не взяли і, звісно, це було помітно. Гадаю, якби був повний склад та належна підготовка, то ми обіграли б сербок та румунок. Якби грали на нейтральному полі і нам би не заважали судді, можна б було змагатися з кореянками. А так привезли лише сьоме місце – не те, що хотіли. Вважаю, виступили ми на трійку. Нижче своїх можливостей відіграли усі гравці. Десь краще від інших зіграли Наталя Сабова, Марина Коновалова, Ірина Стельмах і Тамара Смбатян, однак це особливо не радує. Не в найкращій фізичній формі перебувала уся команда.

Якщо відверто, то група у якій ми виступали, була сильнішою, аніж група Б. Це і довели стикові матчі між командами з різних груп. Втім, це аж ніяк не зменшує заслуг перед корейцями, які провели форум на високому рівні. У Південній Кореї взяло участь 150 країн-учасниць. Це, звісно, дуже багато. Умови проживання хоч і не були фантастичні, проте придертися не було до чого. З харчуванням також все було гаразд. Старався знайти якісь недоліки в організації і, що цікаво, їх не знайшов.

Звісно, наш процес адаптації також дався взнаки. Велика вологість та спека, зміна часового поясу не пройшли мимо нашої команди. Якщо на чемпіонаті Європи серед студентів у Польщі ми усі шість матчів провели на одному диханні, то в Кореї ми задихнулися на третій грі.

Повернувшись до України, усі дівчата пішли на двотижневу у відпустку. Плануємо зібратися у Львові 28-29 липня, аби пройти медогляд та розпочати підготовку до нового сезону», - сказав Василь Козар, головний тренер «Галичанки».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ