Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Третина українців підтримують мовні квоти на радіо і телебаченні

Запровадження квот на українську мову на радіо і ТБ підтримують 33% респондентів. Не підтримують — 43% опитаних, - Громадське.

Про це ідеться у всеукраїнському опитуванні стосовно протидії російській пропаганді та медіаграмотності в Україні.

Водночас серед тих, хто вважає цей крок доцільним, лише третина визнає достатньою діяльність держави й громадських організацій.

Дослідження свідчить про істотне зниження підтримки квот із заходу на схід України. 

Якщо серед мешканців західних областей 50% прихильно ставляться до такої ініціативи (виступають проти — 24%), то вже в центрі країни таких 36% (проти 39%).

На півдні та сході України більшість населення (відповідно 57% і 67%) виступає проти запровадження квот (підтримує — відповідно 22 % і 14%).

Опитування провів Київський міжнародний інститут соціології в лютому 2018 року на замовлення ГО «Детектор медіа» та за фінансування Міністерства іноземних справ Данії («Даніда») та NED (США).

Під час дослідження опитували дорослих жителів України (віком від 18 років) стосовно користування засобами масової інформації, протидії російській пропаганді й медіаграмотності населення.  

Вибірка репрезентативна для дорослого населення, яке постійно проживає на території України, не проходить військової служби й не перебуває у в'язницях або медичних закладах (лікарнях, медичних інтернатах). До вибірки не включалися території, які тимчасово не контролюються владою України, — АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

6 червня Петро Порошенко підписав закон, який встановлює обов'язкову частку україномовного контенту на телебаченні в обсязі 75% загального обсягу.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ