Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Троянда» із запахом тухлого м’яса: вибухають консерви Держрезерву

На Львівщині у місті Ходорові люди вже не перший рік поспіль змушені вдихати запах протухлого м’яса. Адже неподалік від житлових будинків розміщена Державна організація «Комбінат «Троянда», на якій зберігаються банки з протермінованою продукцією.
Фото: Олена Ляхович

Ще у 2010 році перевірка Українського державного науково-дослідного інституту «Ресурс» виявила часткову невідповідність якості продукції державним стандартам. Ці висновки менш ніж за місяць у повному обсязі підтвердила перевірка від ДП "Львівстандартметрологія".

Найбільше страждають працівники «Троянди», бо працюють безпосередньо біля складів з консервами. Вони  розповіли, що з підвищенням температури повітря збільшується  інтенсивність процесів бродіння, що призводить до різкого збільшення кількості бомбажних банок, тобто банок, які вибухають.

Щоб розв’язати цю проблему ще завчасу Державне агентство резерву України підготувало та подало  до Міністерства економічного розвитку України проект розпорядження Кабміну Міністрів «Про списання матеріальних цінностей державного резерву з подальшою їх утилізацією».

Протягом 2013-2016 років Держрезерв направляв неодноразово допрацьований проект  цього розпорядження  до міністерств економічного розвитку, фінансів, агрополітики та інших зацікавлених відомств для того, щоб його погодили.

16 березня 2017 року проект про утилізацію подали до Мінекономрозвитку на розгляд Кабміну. Проте 6 квітня цього року під час засідання Урядового комітету рішення щодо зазначеного проекту було відкладене.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ