Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Трускавецькі податківці за чотири місяці 2006 року зібрали до Держбюджету 16,9 мільйона гривень податків

За 2005 рік збір коштів до Державного бюджету працівниками Державної податкової інспекції у місті Трускавець становив 42,2 млн грн, до Зведеного бюджету – 66,4 млн грн. Порівняно з 2004 роком до Зведеного бюджету надійшло більше коштів на суму понад 5 млн грн. За чотири місяці 2006 року мобілізовано до Зведеного бюджету 16,9 млн грн податків, що на 1,2 млн грн більше порівняно з аналогічним періодом минулого року – повідомили в прес-службі ДПА у Львівській області.
На органи Державної податкової служби покладено завдання із забезпечення надходжень до бюджетів всіх рівнів, що, своєю чергою, вимагає від податківців розробки спеціальних програм стабілізації та розширення бази оподаткування. 
Пріоритетним напрямом роботи податкової служби є добровільна сплата податків. Проте не всі платники хочуть сплачувати податки добровільно. Тому значна увага працівниками податкової інспекції направлена на роботу з підприємствами – мінімізаторами, збитковими підприємствами, тими, які декларують нульові доходи від господарської діяльності та підприємствами, які виплачують зарплату нижче встановленого законодавством середнього рівня.
Податковою інспекцією проводиться аналіз причин  збитковості підприємств. Встановлено, що 21 підприємство використовувало різні схеми для мінімізації податків. В результаті проведеної податковою інспекцією роботи 18 збільшили надходження податку на прибуток.
Регулярно здійснюються рейди-перевірки ринків м. Трускавця: за 2005 рік  видано 484 одноразових патенти, сплачено близько 19 тис. грн податку, за 1 квартал 2006 року – 127 патентів та сплачено 3,8 тис. грн податку на промисел.
Контролюється сфера грального бізнесу. За 2005 рік залучено до оподаткування 66 гральних місць (сплачено 665,7 тис. грн. плати за торгові патенти).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ