Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Три агропідприємства отримали компенсацію за с/г техніку, придбану у вітчизняного виробника

Перші три агропідприємства вже отримали 25% компенсацію, загальна сума якої становить 220 тисяч гривень. Про це повідомили у Львівській ОВА.
Фото ілюстративне

На сьогодні до переліку вітчизняної техніки та обладнання, вартість яких частково компенсується внаслідок використання бюджетних коштів, включено близько  6,7 тисячі одиниць техніки та обладнання 64 українських виробників. Перелік постійно оновлюється і на сьогодні участь в програмі приймає 31 банк.

«Програма компенсації вартості сільськогосподарської техніки є важливою частиною підтримки українських аграріїв та стимулювання розвитку національного виробництва. Завдяки цій ініціативі, аграрії можуть зменшити витрати на придбання техніки, що сприяє підвищенню їх конкурентоспроможності та модернізації виробництва» - зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Тетяна Гетьман.

Нагадуємо, що цьогоріч на компенсації за купівлю української сільгосптехніки в державному бюджеті закладено 1 млрд грн. Щоб отримати 25% компенсації вартості придбаної техніки чи обладнання,  агровиробник має зробити наступні кроки:

  1. Вибрати постачальника з переліку на сайті Мінекономіки.

  2. Придбати техніку у відповідного постачальника.

  3. Оплату за придбану техніку провести через банк.

  4. Подати заявку до уповноваженого банку разом з підтвердними документами.

Детальна інформація та оновлений перелік техніки доступні за посиланням

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ