Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Три правила вибору праски онлайн

Поміж величезної кількості побутової техніки, яку ми зазвичай використовуємо практично щоденно, особливо затребуваною є праска.

Саме завдяки цьому пристрою ми маємо змогу вирівнювати складки та замини, тобто придавати нашій одежі охайності та більшої привабливості.

Високий попит на праски дає стимул виробникам випускати щоразу нові та продуктивні моделі, а тому, часом, буває дуже складно обрати якийсь конкретний варіант. Зараз купити праску в Україні можна не тільки в найближчому магазині техніки, але й у режимі онлайн – це, до слова, і зручно, і практично, і вигідно. Проте обов’язково потрібно дотримуватись певних критеріїв, щоб у підсумку отримати саме те, що потрібно.

Домашній чи дорожній

Зараз на ринку представлені такі типи прасок, як домашні та дорожні. Перші вирізняються присутністю регулятора температури та ємності для рідини, щоб у процесі прасування одяг можна було швидко зволожити.

Що ж стосується дорожніх, це насамперед компактні пристрої з меншою потужністю, які тим не менше дозволять ефективно попрасувати одяг в дорожніх умовах.

Враховуючи це, вам потрібно визначити, який конкретно варіант вам потрібен в даному випадку. Певна річ, можна взяти одразу два, якщо ви потребуєте праску і вдома, і часто їздите у відрядження.

Яка підошва: алюміній, кераміка чи нержавійка?

Тут передусім все залежить від того, який конкретно бюджет ви передбачили для купівлі праски:

  • Найдешевшими будуть пристрої з алюмінієвою підошвою, однак ними не можна прасувати деякі делікатні матеріали.
  • Хорошим рішенням стануть праски з керамічною чи металокерамічною підошвою. Єдиний мінус – чутливість до падіння (може пошкодитись внаслідок удару). Серед переваг – швидке нагрівання, хороше ковзання та відсутність ризику пригорання.
  • Нержавійка – один з найпоширеніших рішень. Така підошва має спеціальне напилення та антипригарне покриття є міцною, стійкою до деформації, але довше нагрівається, аніж попередні варіанти.

Додаткові функції

Рекомендовано обирати праску з функцією автоматичного вимкнення, яка активується у разі тривалого перебування пристрою в нерухомому стані. Хороша річ, яка позбавить вас від одвічної тривоги: а чи вимкнута праска?!

Крім того, вітається і наявність режиму роботи з парою і рідиною. Значно полегшує прасування одягу, роблячи увесь процес в рази ефективнішим. Дана функція може бути реалізованою по-різному: це і постійна подача пари, і так званий паровий удар і подача пари у вертикальному положенні праски тощо.

І обов’язково зверніть увагу на бренд праски. Доцільним рішенням є замовлення техніки від іменитих виробників, що гарантуватиме високу якість, широкий функціонал та відмінні експлуатаційні властивості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ