Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Три ставки у Брюховичах отримали нового балансоутримувача

Три ставки, що на вул.Курортній, 20-А у Брюховичах, обслуговуватиме Шевченківська райадміністрація. Відповідну ухвалу затвердили напередодні, 8 лютого, на пленарному засіданні міськради.
Фото ілюстративне

Йдеться про водойми, які ще Брюховицька селищна рада разом з земельною ділянкою неправомірно передала в оренду для облаштування зони відпочинку. На сьогодні договір оренди розірвано і є рішення суду про демонтаж огородження ставків.

«Цією ухвалою ми, в тому числі вживаємо заходи для виконання рішення суду, тому що для ставків треба визначити балансоутримувача. Доступ до ставків буде відкритий, їх потрібно доглядати. І робити це будуть комунальні служби Шевченківського району», – зазначила директорка юридичного департаменту Гелена Пайонкевич.

Нагадаємо, у 2015 році Брюховицька селищна рада передала в оренду на 25 років земельну ділянку, площею 4,5 га для облаштування зони відпочинку. Надалі  – видала містобудівні умови та обмеження на будівництво ресторану. «Але Галицька окружна прокуратура при укладенні цього договору знайшла ряд порушень. Перше – земельна ділянка надавалася в оренду разом зі ставками, але паспорти водних об’єктів були відсутні. Тобто, в договорі оренди не згадувалося, що на цій земельній ділянці є водні об’єкти.

Друге – там самочинно збудували низку  великих об’єктів, зокрема готель. Без жодних дозвільних документів розпочато будівництво котеджів. Львівська міська рада, яка стала правонаступником Брюховицької селищної ради, визнала позов прокуратури. Станом на сьогодні договір оренди розірваний. Є  рішення суду про знесення огорожі навколо водойм,  орендаря зобов’язано повернути земельну ділянку громаді», – нагадала Гелена Пайонкевич.

Посадовиця зауважила, що станом на сьогодні у цій справі ще триває кримінальне провадження стосовно дій реєстраторів, які реєстрували об’єкти самочинного будівництва на цій території. А також розпочався судовий процес щодо знесення незаконно збудованих там об’єктів.

«Це тривала історія і закінчиться вона не скоро. Ще триває кримінальне провадження стосовно дій реєстраторів, бо незаконні об’єкти, збудовані навколо ставків, декілька разів реєструвалися і перереєстровувалися в незаконний спосіб. Відповідно, місто писало скаргу до Мін’юсту щодо протидії рейдерству. Всі ці реєстрації станом на сьогодні скасовані. Але, під час ухвали суду про накладення арешту, вони знову намагалися продавати ці об’єкти. Поза тим, місто звернулося з позовом про знесення всіх незаконних об’єктів самочинного будівництва. Справа зараз розглядається у Шевченківському районному суді. Вже відбулось кілька засідань», – розповіла Гелена Пайонкевич.

За інформацією управління екології ЛМР, на території Львівської громади є 102 водойми загального користування та 19 технічних водойм комунальної власності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ