Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Триває будівництво інфраструктурних об’єктів проекту "ГорбоГори"

Заступник голови облдержадміністрації Віталій Загайний здійснив робочу поїздку за маршрутом реалізації інфраструктурного проєкту "Розвиток сільського підприємництва та інфраструктури агротуристичного кластера "ГорбоГори". Про це повідомили 22 березня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото Львівська ОДА

Під час поїздки Віталій Загайний оглянув будівництво туристично-інформаційного центру з магазином і фермерською кав’ярнею в селі Липники, будівельний майданчик кемпінгу з агросадибою в селі Раковець, а також територію, відведену під будівництво туристичного кемпінгу "Центр "Місто майстрів" в селі Виняви.

 Також відвідав фермерський магазин "ГорбоГори" в м. Пустомити.

"З державного бюджету на реалізацію проекту цьогоріч очікуються кошти в сумі 14 млн 873 тисяч грн. Сподіваємось, що кошти поступлять на рахунок виконавця у другому кварталі. А до того часу використовуватимемо співфінансування з обласного бюджету, оскільки обласна рада затвердила Комплексну програму підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки, якою у 2021 році передбачено співфінансування проекту "ГорбоГори" в сумі 740 тисяч грн", - зазначив Віталій Загайний.

Нагадаємо, проект "Розвиток сільського підприємництва та інфраструктури агротуристичного кластера "ГорбоГори" реалізовується на території Солонківської сільської і Пустомитівської міської рад Львівського району та передбачає будівництво туристично-інформаційного центру з магазином і фермерською кав’ярнею в с. Липники; туристичного кемпінгу "Агросадиба" в с.Раковець; туристичного кемпінгу Центр "Місто майстрів" в с.Виняви; закупівлю сільськогосподарської і автомобільної техніки; прокладання маршрутів для активного туризму (2 велосипедні, 2 пішохідні, 1 кінний).

Конкурсна комісія з відбору проектів, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного бюджету прийняла рішення щодо продовження терміну реалізації проєкту до кінця поточного року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ