Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Триває прийом заявок на Премію Львова

Прийом заявок на Премію Львова - Міста літератури ЮНЕСКО 2022-2023 року триває до 24 березня. Охочих позмагатись за престижну всеукраїнську літературну нагороду запрошують подавати документи.
Фото - ЛМР

Як інформують в ЛМР, премія Львова – Міста літератури ЮНЕСКО – найбільша літературна премія, яка присуджується міською владою в Україні. Нагороду засновано для вшанування і надання суспільного резонансу творам сучасної літератури, які артикулюють цінності і обов’язки активної людяності, втілюють відповідальну свободу слова та самовираження, підтримують міжкультурну комунікацію і будують мости порозуміння у цивілізованому світі, поглиблюють глобальне знання і розуміння України.

Цього року премію актуалізували до умов війни: окрім традиційного переможця, цьогоріч додатково обиратимуть найкращий твір, який буде рефлексією автора на тему війни. Ще одне нововведення - грошову премію цього року профінансує естонське місто Тарту.

Переможець традиційно отримає 150 тисяч гривень. Окрім того, переможець нової номінації, пов'язаної з темою війни, отримає 100 тисяч гривень. Оголошення результатів конкурсу у 2023 році заплановане на жовтень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ