Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Це божевілля, - Байден про перспективу відмови допомоги Україні

Ще у вересні Білий дім звернувся до Конгресу з проханням схвалити пакет фінансування на $106 мільярдів

Фото: Depositphotos

Джо Байден назвав «абсолютною помилкою» і «божевіллям» перспективу відмови США від допомоги Україні.

Про це у телеграмі повідомляє Український інформаційний центр.

Він каже, що це суперечить інтересам країни, і пообіцяв, що його адміністрація доб’ється виділення коштів.

Про значні ризики заявив і голова Офісу президента Андрій Єрмак. Відтермінування американської допомоги Києву загрожує програшем у війні з росією. Він закликав Конгресс США якнайшвидше проголосувати за пакет допомоги Україні.

Ще у вересні Білий дім звернувся до Конгресу з проханням схвалити пакет фінансування на $106 мільярдів, з яких понад $61 мільярд призначається Україні, а решта на допомогу Ізраїлю, Тайваню і захист кордону з Мексикою. Питання захисту кордону стало ключовим у розбіжностях між демократами й республіканцями в Конгресі. Саме воно гальмує схвалення запиту Білого дому. 

Республіканці вимагають посилити вимоги до мігрантів і сильніше захистити кордон. Перемовини з демократами провалились, оскільки республіканці не хочуть йти на поступки. Демократи ж виступають за комплексний перегляд системи міграції як такої.

Республіканці в Конгресі поки не готові підтримати допомогу Україні, якщо не врахують їхні вимоги. Попри цей опір, допомогу можуть затвердити в Сенаті, де демократи мають більшість, але в Палаті представників проєкт, найімовірніше, не пройде — там більшість у Республіканської партії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ