Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Це не фронт: Копачі бурштину збили безпілотники і мали військовий тягач

Спецпідрозділи Нацполіції затримали групу незаконних видобувачів бурштину у Рівненській області, які збили безпілотники правоохоронців, написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Facebook.

Це сталося на непрохідних болотах у Рокитнівському районі, старателі чинили опір спецназу, каже міністр. При цьому під час спецоперації вилучили бронемашину МТЛБ (багатоцільовий транспортер (тягач) легкий броньований), повідомило ВВС Україна.

За словами Авакова, кілька днів тому безпілотники "Дніпро-1" в заповіднику виявили незаконний "клондайк видобувачів бурштину". Безпілотники були збиті.

"Два з трьох були збиті .. це не фронт .. на зйомках було видно багато озброєних людей, жахлива картина розорення природи заповідника і .. бронетехніка. Ні, це фото із зони АТО .. це сьогоднішні кадри з Рівненської області", - зазначив Аваков і попередив, що місцевих мешканців зараз намагаються організувати "відбити хлопців і броньовики".

Голова МВС заявив, що не допустить "бандитської влади бананових або бурштинових вотчин" і за необхідності до місць заворушень направлять додаткові підрозділи Нацгвардії і поліції.

Згодом LB.ua написав таке: "Аваков у своєму пості заявив, що у копачів виявили бронемашину БТЛБ (багатоцільовий тягач легкий броньований), однак, судячи з оприлюднених фото, насправді це гусеничний транспортер-снігоболотохід ГАЗ-71, який використовували війська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ