Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Центр Дрогобича розвантажать від хаотичного паркування

Із 29 травня у Дрогобичі запровадили платне паркування у центральній частині міста. Відповідне рішення прийняв Виконавчий комітетом Дрогобицької міської ради 14 травня 2020 року.

Парковка розрахована  на 100 місць. На її облаштування з міського бюджету витратили близько 800 тисяч  гривень.

Вартість парковки за годину становитиме 15 гривень. Також діятимуть абонементи:  на 10 годин – 130 гривень; на 50 годин – 600 гривень; на 100 годин – 1000 гривень. Для тих, хто не зможе плати , обіцяють облаштувати спеціальну безоплатну паркувальну зону.  Не доведеться сплачувати за користування парковкою тим водіям, автівки яких перебували у паркувальній зоні не більше 20 хвилин.

Директор департаменту міського господарства ДМР Роман Москалик зокрема зазначив, що мешканці території прилеглої до зони паркування будуть користуватися паркувальною зоною  безкоштовно, але  без права постановки на паркувальних місцях. Вони зможуть залишати автівки у дворах будинків. Крім того, мешканці будинків, прилеглих до зони паркування, не будуть сплачувати вартість парковки з 18.00 до 9.00 години. 

Від оплати послуг паркування також  звільнять:

  • Спеціальний автотранспорт під час виконання прямих службових обов’язків (МВС, Державної служби з надзвичайних ситуацій, швидкої медичної допомоги, аварійного спеціалізованого транспорту міських комунальних служб тощо).
  • Транспортні засоби, якими керують особи з інвалідністю з ураженням опорно-рухового апарату, члени їх сімей, яким відповідно до порядку забезпечення осіб з інвалідністю автомобілями передано право керування автомобілем, та законні представники недієздатних осіб з інвалідністю або дітей з інвалідністю, які перевозять осіб з інвалідністю з ураженням опорно-рухового апарату, а також транспортних засобів, що належать підприємствам, установам, організаціям громадських організацій осіб з інвалідністю та сфери соціального захисту населення і перевозять осіб з інвалідністю з ураженням опорно-рухового апарату.

У неділю і святкові дні паркування також буде безкоштовним.

Загалом мешканці Дрогобича на нововведення відреагували позитивно. 

Пан Ярослав у коментарі зазначив: “Я ставлюся до цього з великим задоволенням.  Я живу в районі центра і для мене буде дуже добре, якщо я зможу нормально доїхати до свого будинку.  Зазвичай тут нереально проїхати, а платна парковка має зробити трошки більше  порядку”.

Я підприємець. У мене магазин у центрі міста і дуже часто маю проблеми з паркуванням. Неможливо ні заїхати ні завезти товар.  Сподіваюся, що тепер буде краще, буде більше місця та порядку”, - прокоментував водій Микола.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ