Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Центр медичних інновацій надав безоплатну меддопомогу понад 2 тисячам військових

Український благодійний фонд надав безоплатну медичну допомогу понад 2 тисячам військових та вразливих верств населення.

Благодійний фонд "Центр медичних інновацій" (Медичний центр NOVO) в рамках британської програми підтримки громадянського суспільства безоплатно надав медичні послуги понад 2250 особам із вразливих категорій населення.

"Завдяки тому, що ми змогли виграти грант британського уряду, ми зупинилися на чотирьох видах обстежень - магнітно-резонансна, комп'ютерна томографія та ультразвукова діагностика та ендоскопія. Ці напрямки були нами задекларовані і по них ми працювали. Хоча поза британський грант, ми також маємо і інші види обстежень, та консультацій які ми надавали безоплатно", - зазначив директор медичного центру NOVO Тарас Лисак.

Згідно з угодою фонд мав провести 1600 обстежень, проте насправді їх виконано набагато більше.

"Згідно з нашими зобов'язаннями перед посольством Великої Британії ми повинні були провести 1600 обстежень. На такий об'єм роботи і були виділені кошти. Ми ж, станом на 22 лютого, здійснили їх вже 2250", - повідомив Тарас Лисак.

Зокрема, 1797 обстежень проведено учасникам бойових дій та ветеранам за їх зверненнями. Ще 267 пацієнтів - у трьох військових госпіталях Львова за направленням головних лікарів. 118 обстежень отримали внутрішньо переміщені особи, а 68 - родини зниклих безвісти.

"У військових госпіталях також отримали діагностичну допомогу, і це потужна підтримка для наших героїв. Ми терміново проводимо високоякісну діагностику ургентним пацієнтам та військовим у відпустках", - сказав Лисак.

На думку експертів, законодавство України має бути доповнене положеннями щодо залучення приватних клінік до надання меддопомоги соцвразливим верствам.

"Ми зрозуміли, що не врахована участь приватного медичного сектору. Адже вони теж мають ліцензії НСЗУ і можуть розширити доступ до медпослуг", - сказав Олександр Максимчук, президент Асоціації благодійників України.

Проєкт реалізовувався Установою благодійного фонду "Центр медичних інновацій" в рамках програми "Підтримка організацій громадянського суспільства" за підтримки британського уряду та британських неурядових організацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ