Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Центральноафриканська Республіка виявила інтерес в розміщенні військової бази РФ у себе

Посол Центральноафриканської Республіки у РФ Леон Додону-Пунагаза заявив, що ЦАР підтримує ідею розміщення російської військової бази на своїй території.
ФОТО: ВІКІПЕДІЯ

Про це пише interfax.ru

Центрально-Африканська Республіка (ЦАР) висловлює зацікавленість у розміщенні на своїй території російської військової бази, заявив посол ЦАР у РФ Леон Додону-Пунагаза.

"Вона (військово-технічна співпраця) має продовжуватися. (...) Ми зацікавлені у співпраці з Росією. (...) Зараз нам потрібна російська військова база, де могли б знаходитися від 5 до 10 тисяч солдатів. При цьому їх можна було б у разі потреби задіяти в інших країнах. Ми просили про це. Коли (голова парламенту ЦАР Сімпліс) Саранджі приїжджав до РФ, він повторив, що нам це потрібно", - сказав Додону-Пунагаза в інтерв'ю, опублікованому у газеті "Известия".

В інтерв'ю посол також повідомив про підтримку ініціативи шести африканських держав - ПАР, Конго, Єгипту, Уганди, Замбії, Сенегалу щодо врегулювання російсько-українського конфлікту.

"Африканський союз дійсно вирішив, що президенти цих держав поїдуть до Росії та України. Мирна ініціатива - це крок у правильному напрямку. Тому що ми дуже сподіваємося на закінчення конфлікту. Американці та їхні союзники повинні перестати накачувати Україну озброєнням", - наголосив Додону. Пунагаза.

Відповідаючи на запитання видання про те, як у ЦАР готуються до другого саміту Росія - Африка, який відбудеться через два місяці в Санкт-Петербурзі, і чи приїде на саміт президент Фостен-Арканж Туадера, посол сказав, що його країна "серйозно готується до цій події, я можу підтвердити, що президент братиме участь.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ