Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика  |  Cуспільство  |  Війна з Росією

Ціна фашизму на росії

Долар у РФ злетів у тричі, обмеження на продукти та вилучення майна в російських олігархів - що відбувається з ринком окупанта?

Російський рубль:

Якщо 23 лютого американська валюта коштувала менше 80 рублів, то вже 1 березня за кожен долар - 170 рублів, і він не перестає стрімко рухатися вгору. У деяких обмінників курс підскочив до 200 рублів та вище.

Харчова продукція:

Обмеження стосуються цукру, борошна, круп. До речі, раніше опозиціонер і екс мільярдер Михайло Ходорковський заявляв: що чим раніше закінчаться запаси продуктів у супермаркетах, то швидше стрімко злетять ціни. За його словами, зараз запасів товарів у магазинах вистачить на один-два тижні. Після цього очікується зростання цін у 2-3 рази.

Арешт майна російського бізнесу:

У Сан-Ремо арештували яхту Lena вартістю 50 млн євро, що належить власнику приватної інвестиційної групи Volga Group Геннадію Тимченку. Також поблизу Сан-Ремо заарештували 65-метрову яхту Lady M співвласника ПАТ «Северсталь» Олексія Мордашова (№1 в російському списку Forbes за минулий рік).

Під арешт потрапила і Villa Lazzareschi Олега Савченка вартістю 3 мільйони євро у провінції Лукка, що в регіоні Тоскана.

Франція арештувала 86-метрову яхту президента «Роснєфті» Ігоря Сєчіна. Її оцінюють у 120 млн доларів. 

156‑метрова яхта Алішера Усманова була арештована в Гамбурзі. Усманов придбав її у 2016 році за 600 млн доларів у німецького суднобудівника Lürssen, який виготовляв її на замовлення для нього протягом 4,5 років.

Італійська поліція конфіскувала дві вілли, які належать підсанкційним кремлівському пропагандисту Володимиру Соловйову і російському олігарху Алішеру Усманову.

Велика Британія планує поселяти у конфіскованих в російських олігархів будинках біженців з України. Про це заявив віце-прем’єр-міністр Великої Британії Домінік Рааб.

Додатково: за останні 20 років російські олігархи придбали численні вілли в італійських містах.

Росіяни втрачають робочі місця:

Закриття Ikea – 15 000 робочих місць.

Завод у Тольятті (Renault-Nissan) зупиняється через брак імпортних запчастин - 35 000 робочих місць.

Завод «Автотор» зі збирання BMW - 3500 робочих місць.

«Яндекс» попередив співробітників про ризик дефолту - 12 000 робочих місць.

Російські виробники меблів вже через місяць можуть зіткнутися з нестачею комплектуючих через міжнародні санкції та проблеми з логістикою, заявив гендиректор Асоціації підприємств меблевої та деревообробної промисловості Росії Тимур Іртуганов.

У Нижньокамську турецькі робітники заводу «Гемонт» влаштували страйк.  Їм виплатили зарплату за старим курсом.

Додатково про санкції:

Через заморожування фінансового резерву Росія не зможе використати $630 млрд свого валютного резерву для продажу та купівлі рубля. Такі обмеження запровадили, щоб Росія не могла компенсувати частину запроваджених санкцій.

Зокрема, санкції стосуються президента Росії Володимира Путіна, глави МЗС Сергія Лаврова, заступника голови Ради безпеки Дмитра Медведєва, голови уряду Михайла Мішустіна, міністра оборони Сергія Шойгу та міністра внутрішніх справ Володимира Колокольцева.

До списку санкціонованих осіб також входять глави безпеки ФСБ Олександр Бортніков, головнокомандувач ЗСУ Валерій Герасимов та члени Ради безпеки Кремля. ЄС запровадив санкції проти всіх 351 депутатів російського парламенту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ