Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ціни на газ в Європі стрімко впали

Ціни на газ цього місяця були надзвичайно волатильними
фото з сайту Економічна правда

Європейські ціни на природний газ різко знизилися на тлі ознак вирішення трудової суперечки на найбільшому в Австралії заводі з експорту скрапленого природного газу. Це послабило побоювання з приводу одного з трьох можливих страйків у ключовій країні-експортері.

Про це повідомляє Bloomberg.

На відкритті торгів 24 серпня ф'ючерси на еталонні марки впали на 21%, найбільше з березня 2022 року. Потім ціни дещо відновилися. Ф'ючерси на хабі TTF у Нідерландах впали на 13,3% до 31,9 євро за мегават-годину (близько 365 доларів за тисячу кубометрів).

Ціни на газ цього місяця були надзвичайно волатильними, оскільки трейдери очікують на результати загроз страйків, які можуть вплинути на десяту частину світових поставок ЗПГ, в якийсь момент вони зросли на цілих 40% у відповідь на ризики.

Профспілки, які представляють працівників заводу з виробництва ЗПГ на Північно-Західному шельфі компанії Woodside Energy Group Ltd, розглядають "сильну пропозицію" компанії після переговорів, що відбулися в середу ввечері. Подробиці врегулювання будуть оприлюднені після зустрічі з членами в четвер, повідомив Offshore Alliance - група, яка представляє дві великі профспілки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ