Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ціни на житло на вторинному ринку нерухомості Львова за чотири місяці зросли на 4,8% і зростатимуть на 1% щомісяця й надалі

Ціни на житло на вторинному ринку нерухомості Львова зросли на 4,8% за чотири місяці 2006 року — повідомив прес-секретар «Універсальної Інвестиційної групи» (УІГ) Олесь Пограничний. Більше того, повільного, але невпинного зрослання цін на житло — приблизно на 1% щомісяця, слід очікувати і надалі.
За оцінками аналітиків УІГ, зроблених за аналізом даних 12 агентств нерухомості Львова, середня вартість житла на вторинному ринку нерухомості на початку травня становила 959 дол. США за 1 кв метр. Для порівняння, на початку січня середня вартість житла у Львові становила 915 дол. США за 1 кв метр. Середня площа квартир, які виставлялись на продаж, сягає 58,1 кв м.

Як засвідчують експерти «Універсальної Інвестиційної Групи», останнім часом зазнала змін і структура ринку нерухомості. Так, якщо ще на початку року кількість пропозицій класу «економ» становила 28% всіх пропозицій житла, то вже в травні цей показник перевищив 40%. Щоправда, ціна на на житло цього класу від початку 2006 року зросла найбільше — приблизно на 15%. Проте значне збільшення кількості пропозицій (понад 80%) дозволило вивести цей показник на рівень 4,8%.
З січня до травня цього року, пропозиція житла на вторинному ринку нерухомості в абсолютних показниках зросла на 21,1% і на сьогодні становить понад 27 тис. кв метрів, в грошовому ж еквіваленті цей показник становить 26,7%, тобто більше 26 млн дол. США.
На первинному ж ринку нерухомості Львова станом на початок квітня 2006 року ціна на житло в 18-ти будівельних компаній коливалася на рівні 600-1284 дол. США за 1 кв метр, з середньою ціною 850 дол. за 1 кв метр.
«Універсальна Інвестиційна група» — холдингова компанія, яка здійснює координацію багатьох успішних бізнес-проектів в Україні, серед яких «Концерн Галнафтогаз», «Страхова компанія «Універсальна», «Концерн «Хлібпром», «Банк Універсальний», «Житлово-будівельна компанія «Наш дім» та інших. Компанія займається консалтингом, зокрема аналітичними дослідженнями з макроекономіки та газузевими дослідженнями в Україні, а також проводить аналіз інвестиційної привабливості ринків.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ