Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Цього року 17 тисяч людей стали контрактниками ЗСУ

Оперативний резерв Збройних сил України на цей час становить понад 158 тисяч осіб. Про це повідомив на брифінгу заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції генерал-лейтенант Анатолій Петренко, - Еспресо.

Заступник міністра поінформував, що у квітні-травні 2018 року було проведено призов на строкову військову службу, під час якого до лав ЗСУ та інших військових формувань було призвано 15 тисяч 190 осіб. З початку 2018 року на військову службу за контрактом прийнято 17 тисяч осіб.

За словами Петренка, нарощено оперативний резерв ЗСУ, який на цей час становить понад 158 тисяч осіб, із них близько 122 тисяч осіб — резерв першої черги.

"З початку року здійснено підготовку більше 6 тисяч військовозобов’язаних оперативного резерву першої черги та понад 50 тисяч — другої черги", - наголосив Петренко.

У цьому контексті заступник міністра розповів про успішне проведення наприкінці червня на Гончарівському полігоні у Чернігівській області перших навчань з територіальної оборони «Північна фортеця — 2018».

"Під час цих навчань 3 тисячі 700 резервістів другої черги відпрацьовували основні завдання підрозділів територіальної оборони", — підкреслив Петренко.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ