Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Цього тижня українців планують евакуювати з Китаю, – ЦГЗ

Після наради у Міністерстві інфраструктури України, евакуацію українців з Китаю запланували на цей тиждень.

Проте невідомо, яка авіакомпанія це робитиме. Про це заявив на брифінгу щодо поширення коронавірусу у світі в.о. генерального директора Центру громадського здоров’я України Ігор Кузін, передає УНН.

"По евакуації, учора відбулась нарада у Мінінфраструктури, було домовлено про те, що ця евакуація буде плануватись на цьому тижні. Попередньо, вже через канали МЗС і через консульства, які працюють в КНР, зараз відбувається збір інформації по тим особам, які мають бажання покинути країну і бути евакуйованими до України. Скоріш за все, уже на цьому тижні такий борт вже зможе прибути до країни. І цей процес буде завершуватись", - розповів Кузін.

Він зазначив, що залишається дуже багато технічних питань, пов’язаних на рівні консульств та міністерств, тож якщо у цих аспектах все буде добре – "на цьому тижні такий процес завершиться".

Кузін також наголосив, що наразі невідомо який авіаперевізник буде виконувати евакуацію.

"Це право було запропоновано всім перевізникам, які прибули на нараді. Зараз різні компанії оцінюють потенційні ризики, і ще не визначено остаточно, хто буде займатись цим перевезенням", - повідомив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ