Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Цьогоріч у Львівській області викрито 212 злочинів у сфері АПК

212 злочинів у сфері агропромислового комплексу області викрито правоохоронцями Львівщини від початку 2006 року. Про це сьогодні, 22 вересня, під час Колегії Львівської ОДА повідомив заступник начальника Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю Богдан Лук’янський.

Зокрема, за його словами, 173 з цих злочинів належать до категорії кваліфікованих, у тому числі 122 тяжких та особливо тяжких, 57 посадових злочинів та 5 фактів хабарництва. По 132 злочинах вже направлено кримінальні справи до суду. За 9 місяців 2006 року виявлено 77 злочинів, пов’язаних з реформуванням аграрного сектору економіки. З них за фактами розкрадань 28 злочинів і 43 посадових злочини. Крім цього, виявлено 44 злочини під час передачі майнових паїв та 11 злочинів щодо незаконної передачі майна в оренду. Цими злочинами завдано збитків понад 1 млн 400 тисяч гривень. На сьогодні забезпечено відшкодування на суму 1 млн 100 тисяч гривень. 25 злочинів від початку року виявлено у сфері використання земель сільськогосподарського призначення, з них 24 посадових злочини, в тому числі вісім фактів хабарництва. Крім цього, 11 злочинів виявлено від початку року під час передачі землі в оренду. До відповідальності притягнуто чотири керівники сільгосппідприємств та три голови сільських рад.
За підсумками збору врожаю 2006 року правоохоронцями Львівщини виявлено 31 корисливий злочин у цій сфері. Задокументовано 21 злочин за фактами крадіжок сільськогосподарського майна та сільськогосподарської продукції, два факти розкрадання відповідальними особами майна сільськогосподарських підприємств, а також вісім посадових злочинів. Цими злочинами державі завдано збитків на суму 200 тисяч гривень. Забезпечено відшкодування на суму 140 000 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ